Persones
Organigrama
Lafede - Justícia global està formada per persones compromeses amb la justícia global. La nostra estructura organitzativa es fonamenta en la col·laboració i la coordinació entre Assemblea General formada per les entitats sòcies, Junta directiva i equip tècnic. Ens organitzem a través de diversos eixos temàtics i grups de treball que impulsen la nostra acció col·lectiva, amb l'objectiu de construir un món més just per a tothom.

Eixos i espais de participació
Els eixos i grups de treball de Lafede - Justícia global són espais de participació i enfortiment per a les organitzacions federades.
Tenen com a objectius principals:
1. Coordinar i construir discursos col·lectius i accions en temes concrets.
2. Prendre decisions sobre l’àmbit o qüestió sobre el qual treballen.
3. Representar la federació en els espais institucionals o especialitzats que corresponguin.
Cada eix té els seus propis objectius i un pla de treball propi, i pot generar també Grups de treball per a qüestions específiques. Alguns eixos o grups de treball es poden obrir a altres organitzacions no federades que comparteixen missió i pràctiques comunes amb l’eix o grup en qüestió.
Els membres de la Junta Directiva i de l’Equip Tècnic lideren i donen suport a cadascun dels eixos.
Eixos de treball
Comunicació transformadora
Objectiu: Generar un espai de trobada, intercanvi i formació entre comunicadors i comunicadores d’entitats.
Accions principals: Compartir experiències, eines i capacitats per tal de millorar les pràctiques comunicatives de les entitats i avançar cap als principis d’una comunicació transformadora i de qualitat amb l’horitzó de la Justícia Global.
Anna Palou apalou@lafede.cat
Educació per a la Justícia Global
Objectiu: Promoure l’educació per a la Justícia Global.
Accions principals: Donar a conèixer pràctiques educatives transformadores i fer xarxa amb la resta d’agents del món educatiu.
Grups de treball:
- Voluntariat internacional. Laura Rubio lrubio@lafede.cat.
- Educació al territori.
- Incidència política educativa.
Georgina Casas gcasas@lafede.cat
Feminismes
Objectiu: Reflexionar, debatre i fer incidència sobre la perspectiva feminista i les cures a les organitzacions.
Accions principals: Promoure la incorporació de l’ètica de la cura en les organitzacions i la implementació del Protocol d’abordatge de violències sexuals i fer seguiment i incidència de les polítiques públiques feministes.
Isa Torallas itorallas@lafede.cat
Empresa i Drets Humans
Objectiu: Detectar i denunciar les vulneracions de drets humans d’empreses que operen a Catalunya a altres països.
Accions principals: Impulsar la creació d’un Centre català d’Empresa i Drets Humans. Fer recerca, generar discurs i fer incidència política perquè l’administració no treballi ni promogui a empreses que vulneren els drets humans.
Daniel Gómez-Olivé dgomezolive@lafede.cat
Incidència institucional
Objectiu: Influir en les institucions públiques catalanes perquè incloguin la justícia global en la seva agenda política i representar les organitzacions per a la justícia global catalanes en els espais institucionals.
Accions principals: Fer seguiment de les polítiques públiques de cooperació, pau i drets humans a través dels diferents òrgans de representació i consulta on participa Lafede, i treballar per garantir la coherència de polítiques de les diferents administracions.
Grups de treball:
- Polítiques de Cooperació
- Grup de Treball d’Acció Humanitària i Emergència
- Grup d’Alertes de Convocatòries
Daniel Gómez-Olivé dgomezolive@lafede.cat.
Pau i Noviolència
Objectiu: Incidir perquè s’impulsin polítiques públiques de pau i noviolència, i perquè la perspectiva de pau sigui transversal als discursos i les pràctiques per la justícia global
Accions principals: Defensar l’agenda comuna en les polítiques públiques de pau a escala interior i exterior, i treballar amb els organismes especialitzats (Consell Català de Foment de la Pau i Institut Català Internacional per la Pau) per fer-ne seguiment
Grups de treball:
- Palestina
Sílvia Juventeny sjuventeny@lafede.cat
Migracions i Antiracisme
Objectiu: Treballar pel dret a la mobilitat de les persones i per la revisió antiracista de les organitzacions
Accions principals: Generar discurs entorn de la mobilitat internacional i la defensa els drets de les persones migrades i refugiades, així com l’autoformació i revisió del privilegi blanc i el racisme en les organitzacions.
Georgina Casas gcasas@lafede.cat
Drets i Llibertats
Objectiu: Defensar els drets i llibertats individuals i col·lectius, amb una clara orientació al benestar de les persones i dels pobles amb què treballem, garantint la no discriminació.
Accions principals: Sensibilitzar i formar per garantir les accions de drets i llibertats, incidir mitjançant la denúncia pública, i coordinar en xarxa per exigir la seva garantia.
Grups de treball:
- Digitalització i drets humans. Judith Membrives jmembrives@lafede.cat
Pepa Martínez pmartinez@lafede.cat
Junta directiva


Llicenciada en Estudis Àrabs i Hebreus. Postgrau en Societats Africanes i màster en Relacions internacionals. Ha treballat sobre terreny al Marroc i Palestina. Vinculada des de fa més de quinze anys a la Unipau, va assumir la direcció el 2022. Ha col·laborat amb ADSIS i al Centre Islàmic de Sant Cugat i actualment participa en organitzacions que fan acompanyament a persones en moviment com Solidary Wheels.
Participa a: Eixos de pau i noviolència i migracions i antiracisme. Grups de treball de Palestina i del nou model de governança.
“Responde a toda llamada que excite tu espíritu” – Rumi

“Em cada rostro, igualdade” – Grândola, vila morena.

Llicenciat en comptabilitat i finances. Té un màster en Direcció i Gestió de Centres Educatius, ha cursat la Diplomatura en Cultura de Pau, i té un diploma en Estudis Superiors Especialitzats en Sociologia, amb opció Educació. Actualment, i des de fa ja molts anys, és Co-coordinador d’Edualter, entitat creada el 1999.
Participa a: Eixos d’educació per a la justícia global i Comunicació transformadora.
– Jean Cocteau

― Colson Whitehead, El Ferrocarril Subterrani

– Joan Baez

“Cal comprendre d’on ve la violència, quines són les arrels i quins són els processos socials, polítics i econòmics que la mantenen per comprendre quin canvi social és necessari”
– Silvia Federici

– Audre Lorde

“Cap persona no és il·legal”.

Coordinador de la Federació ACAPS des de l’any 2020. La seva vinculació amb el poble sahrauí comença l’any 2006, quan va incorporar-se a l’entitat Gràcia amb el Sàhara en un projecte d’intercanvi entre joves sahrauís i joves catalans. Des d’aleshores s’ha implicat en l’associació del seu barri, de la que és president, i posteriorment a la Federació ACAPS (formant part de la Junta des de l’any 2014).
– Albert Einstein