Persones

Inici > Qui som > Persones

Organigrama

Lafede - Justícia global està formada per persones compromeses amb la justícia global. La nostra estructura organitzativa es fonamenta en la col·laboració i la coordinació entre Assemblea General formada per les entitats sòcies, Junta directiva i equip tècnic. Ens organitzem a través de diversos eixos temàtics i grups de treball que impulsen la nostra acció col·lectiva, amb l'objectiu de construir un món més just per a tothom.

Eixos i espais de participació

Els eixos i grups de treball de Lafede - Justícia global són espais de participació i enfortiment per a les organitzacions federades.

Tenen com a objectius principals:

1. Coordinar i construir discursos col·lectius i accions en temes concrets.
2. Prendre decisions sobre l’àmbit o qüestió sobre el qual treballen.
3. Representar la federació en els espais institucionals o especialitzats que corresponguin.

Cada eix té els seus propis objectius i un pla de treball propi, i pot generar també Grups de treball per a qüestions específiques. Alguns eixos o grups de treball es poden obrir a altres organitzacions no federades que comparteixen missió i pràctiques comunes amb l’eix o grup en qüestió.


Els membres de la Junta Directiva i de l’Equip Tècnic lideren i donen suport a cadascun dels eixos.

Eixos de treball

Comunicació transformadora

Objectiu: Generar un espai de trobada, intercanvi i formació entre comunicadors i comunicadores d’entitats.

Accions principals: Compartir experiències, eines i capacitats per tal de millorar les pràctiques comunicatives de les entitats i avançar cap als principis d’una comunicació transformadora i de qualitat amb l’horitzó de la Justícia Global.

Document Anna Palou apalou@lafede.cat

Educació per a la Justícia Global

Objectiu: Promoure l’educació per a la Justícia Global.

Accions principals: Donar a conèixer pràctiques educatives transformadores i fer xarxa amb la resta d’agents del món educatiu.

Grups de treball:

  • Voluntariat internacional. Laura Rubio  lrubio@lafede.cat.
  • Educació al territori. 
  • Incidència política educativa. 

Document Georgina Casas gcasas@lafede.cat

Feminismes

Objectiu: Reflexionar, debatre i fer incidència sobre la perspectiva feminista i les cures a les organitzacions. 

Accions principals: Promoure la incorporació de l’ètica de la cura en les organitzacions i la implementació del Protocol d’abordatge de violències sexuals i fer seguiment i incidència de les polítiques públiques feministes.

Document Isa Torallas itorallas@lafede.cat

Empresa i Drets Humans

Objectiu: Detectar i denunciar les vulneracions de drets humans d’empreses que operen a Catalunya a altres països.

Accions principals: Impulsar la creació d’un Centre català d’Empresa i Drets Humans. Fer recerca, generar discurs i fer incidència política perquè l’administració no treballi ni promogui a empreses que vulneren els drets humans.

Document Daniel Gómez-Olivé dgomezolive@lafede.cat

Incidència institucional

Objectiu: Influir en les institucions públiques catalanes perquè incloguin la justícia global en la seva agenda política i representar les organitzacions per a la justícia global catalanes en els espais institucionals. 

Accions principals: Fer seguiment de les polítiques públiques de cooperació, pau i drets humans a través dels diferents òrgans de representació i consulta on participa Lafede, i treballar per garantir la coherència de polítiques de les diferents administracions.

Grups de treball:

  • Polítiques de Cooperació
  • Grup de Treball d’Acció Humanitària i Emergència
  • Grup d’Alertes de Convocatòries

Document Daniel Gómez-Olivé dgomezolive@lafede.cat.

Pau i Noviolència

Objectiu: Incidir perquè s’impulsin polítiques públiques de pau i noviolència, i perquè la perspectiva de pau sigui transversal als discursos i les pràctiques per la justícia global

Accions principals: Defensar l’agenda comuna en les polítiques públiques de pau a escala interior i exterior, i treballar amb els organismes especialitzats (Consell Català de Foment de la Pau i Institut Català Internacional per la Pau) per fer-ne seguiment

Grups de treball: 

  • Palestina

Document Sílvia Juventeny sjuventeny@lafede.cat

Migracions i Antiracisme

Objectiu: Treballar pel dret a la mobilitat de les persones i per la revisió antiracista de les organitzacions

Accions principals: Generar discurs entorn de la mobilitat internacional i la defensa els drets de les persones migrades i refugiades, així com l’autoformació i revisió del privilegi blanc i el racisme en les organitzacions. 

Document Georgina Casas gcasas@lafede.cat

Drets i Llibertats

Objectiu: Defensar els drets i llibertats individuals i col·lectius, amb una clara orientació al benestar de les persones i dels pobles amb què treballem, garantint la no discriminació.

Accions principals: Sensibilitzar i formar per garantir les accions de drets i llibertats, incidir mitjançant la denúncia pública, i coordinar en xarxa per exigir la seva garantia.

Grups de treball: 

Document Pepa Martínez pmartinez@lafede.cat

Junta directiva

Núria Carulla
Copresidència

Justícia i Pau

Llicenciada en Teologia. Ha participat en diverses organitzacions de solidaritat i cooperació com Agermanament-CIDOB, Racó TM del SIPAJ, Comitè Óscar Romero de Barcelona i actualment és responsable de la Comissió Nord-Sud de Justícia i Pau. Amb motiu de la seva militància ha viatjat a Mèxic, Guatemala, El Salvador, Nicaragua i Brasil per conèixer i treballar amb comunitats indígenes i camperoles i amb organitzacions populars de base.
 
Participa a: Eixos d’empresa i drets humans i justícia ambiental . Grup de Treball Nou model de governança. Comissió paritària  i Comissió del Protocol per a l’Abordatge de les violències sexuals.
 
“Jo crec en l’esperança”
– Pere Casaldàliga
Arés Perceval
Copresidència

Unipau

Llicenciada en Estudis Àrabs i Hebreus. Postgrau en Societats Africanes i màster en Relacions internacionals. Ha treballat sobre terreny al Marroc i Palestina. Vinculada des de fa més de quinze anys a la Unipau, va assumir la direcció el 2022. Ha col·laborat amb ADSIS i al Centre Islàmic de Sant Cugat i actualment participa en organitzacions que fan acompanyament a persones en moviment com Solidary Wheels.

Participa a: Eixos de pau i noviolència i migracions i antiracisme. Grups de treball de Palestina i del nou model de governança.

“Responde a toda llamada que excite tu espíritu” – Rumi

Llicenciat en Psicologia educativa. Va ser membre de l’Assemblea de Catalunya i de la Marxa per la Llibertat, i membre fundador del Consell de la Joventut. Durant 25 anys ha estat tècnic de projectes de cooperació i coordinador tècnic de l’Associació Entrepobles. Actualment, des de l’activisme, segueix col·laborant amb l’entitat.
 
Participa a: Eix de justícia ambiental i Grup de treball de Cooperació.

 

“Em cada rostro, igualdade” – Grândola, vila morena.

Àlex Guillamón
Copresidència

Entrepobles

Mariano Flores
Tresoreria

Edualter

Llicenciat en comptabilitat i finances. Té un màster en Direcció i Gestió de Centres Educatius, ha cursat la Diplomatura en Cultura de Pau, i té un diploma en Estudis Superiors Especialitzats en Sociologia, amb opció Educació. Actualment, i des de fa ja molts anys, és Co-coordinador d’Edualter, entitat creada el 1999.

Participa a: Eixos d’educació per a la justícia global i Comunicació transformadora.

“No sabíamos que era imposible, por eso lo hicimos”
– Jean Cocteau
Laura Riba
Secretaria

Irídia

Graduada en Educació Social i llicenciada en Traducció i Interpretació de l’anglès i l’àrab. Màster en Desenvolupament i Cooperació Internacional. Ha estat vinculada a organitzacions que treballen per la justícia de gènere i els drets de les persones migrades al Sud global i a Catalunya. Actualment, és gerent de projectes a Irídia, on coordina iniciatives per a la defensa dels drets civils i polítics.
 
Participa a: Eix de migracions i antiracisme i Grup de Treball de Digitalització.
 
 
“Llibertat era una comunitat treballant per una cosa preciosa i rara”
― Colson Whitehead, El Ferrocarril Subterrani
Mar Benseny
Vocal

Novact

Llicenciada en Periodisme, especialitzada en cultura de pau, en migració i asil, i més concretament, en seguretat al Mediterrani. Ha treballat a ACPP on es va dedicar a la cooperació internacional des de les oficines de Tànger i Nador (Marroc) i també ha fet seguiment de projectes d’Haití i Palestina. Des de 2015 col·labora amb Novact, i actualment és la directora de programes.
 
Participa a: Eix de pau i noviolència. Grups de treball de cooperació i del nNou model de governança.
 
“That’s all nonviolence is – organized love.”
– Joan Baez
Elisa Covelo
Vocal

Associació Hèlia

Llicenciada en Psicologia, té un màster en Gènere i Desenvolupament i diplomatures en Cultura de Pau i en Salut Mental en situacions de violència política. Durant els darrers vint anys ha participat en diferents organitzacions i moviments socials de defensa dels drets humans i la justícia social. Ha treballat com a referent de gènere en diverses entitats i al Sud global. En l’actualitat és la coordinadora d’Hèlia.
 
Participa a: Eix de feminismes.
 

“Cal comprendre d’on ve la violència, quines són les arrels i quins són els processos socials, polítics i econòmics que la mantenen per comprendre quin canvi social és necessari”

– Silvia Federici

Mar Companys
Vocal

Sant Just Solidari

Llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques. Màster en Desenvolupament i relacions internacionals amb especialització en estudis de gènere. Des del 2016 està vinculada a CooperAcció fent recerca per incidir en l’ampliació dels drets de les dones i des del 2020 sent-ne la presidenta. Ha treballat a Catalunya, Colòmbia i Veneçuela com a tècnica de gènere amb Acció contra la Fam. També està vinculada a Sant Just Solidari.
 
Participa a: Eix de feminismes i grup de treball del nou model de governança.
 
“No seré lliure mentre hi hagin dones sotmeses, encara que les seves cadenes siguin diferents a les meves”.
– Audre Lorde
Llicenciada en Ciències polítiques i de l’administració. Màster en Migracions i educació intercultural; en Relacions internacionals i estudis africans; i en drets humans. Doctorada en Migracions i conflictes. Ha treballat a Escoltes Catalans, a l’Ajuntament de Barcelona i a CEAR-Habitàfica. El 2013 s’incorpora a Alianza por la Solidaridad, com a tècnica sènior de la Unió Europea a Brussel·les i després com a experta en migracions i mobilitat i delegada d’Alianza a Catalunya.
 
Participa a: Eix de migracions i antiracisme. Grup de treball del nou model de governança.
 

“Cap persona no és il·legal”.

Albert Giralt
Vocal

Federació ACAPS

Coordinador de la Federació ACAPS des de l’any 2020. La seva vinculació amb el poble sahrauí comença l’any 2006, quan va incorporar-se a l’entitat Gràcia amb el Sàhara en un projecte d’intercanvi entre joves sahrauís i joves catalans. Des d’aleshores s’ha implicat en l’associació del seu barri, de la que és president, i posteriorment a la Federació ACAPS (formant part de la Junta des de l’any 2014).

Participa a: Grup de treball de cooperació i Comissió paritària.
 
 
“Hi ha una força motriu més poderosa que el vapor, l’electricitat i l’energia atòmica: la voluntat”
– Albert Einstein

Equip tècnic

Pepa
Martínez
Direcció
Correu electrònic
Correu electrònic
Namar
Alimbau

Educació Transformadora

Correu electrònic
Correu electrònic
Georgina
Casas

Educació transformadora i Migracions

Correu electrònic
Correu electrònic
Daniel
Gómez-Olivé

Incidència Institucional, Empresa i drets humans i Justícia ambiental

Correu electrònic
Correu electrònic
Sílvia
Juventeny

Pau i Noviolència

Correu electrònic
Correu electrònic
Judith
Membrives
Digitalització
Correu electrònic
Correu electrònic
Anna
Palou
Comunicació
Correu electrònic
Correu electrònic
Núria
Pujantell
Gestió i administració
Correu electrònic
Correu electrònic
Júlia
Ramos
Projecte europeu
Correu electrònic
Correu electrònic
Natàlia
Rodríguez
Punt d’informació
Correu electrònic
Correu electrònic
Laura
Rubio
Serveis i acompanyament a entitats
Correu electrònic
Correu electrònic
Montse
Santolino

Comunicació i Pau i Noviolència

Correu electrònic
Correu electrònic
Isabelle
Torallas
Projectes
Correu electrònic
Correu electrònic
Víctor
Yustres
Comunicació
Correu electrònic
Correu electrònic